Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Φ.Π.Α. στο Αιγαίο

Το πόσο αναγκαίοι είναι οι μειωμένοι συντελεστές Φ.Π.Α. για τα νησιά μας, και το γιατί, είναι χιλιογραμμένο, χιλιοειπωμένο και θέλω να πιστεύω αποδεκτό από τους κυβερνώντες, ως αυτονόητο.

Επειδή όμως η Τρόικα αποφασίζει και η Κυβέρνηση απλά υλοποιεί, ας έχουμε το νου μας. Πολύ περισσότερο μάλιστα που συνηθίζουν ό,τι δεν "περνάει" από τη Βουλή, να το επιβάλλουν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, τις οποίες στη συνέχεια «ξεχνούν» να φέρουν στη Βουλή για επικύρωση.

Οι Βουλευτές του Αιγαίου λοιπόν, κατά τη γνώμη μου, έχουν υποχρέωση να μην αρκούνται σε δηλώσεις πως δεν πρόκειται να ψηφίσουν  τέτοια διάταξη, αν έρθει προς ψήφιση στη Βουλή, αλλά να ξεκαθαρίσουν προς κάθε κατεύθυνση ότι θα υποβάλουν άμεσα τις παραιτήσεις τους. Το ίδιο θα πρέπει να κάνουν και όλοι οι επιλαχόντες, ώστε να προκληθεί μείζον κοινοβουλευτικό και κυβερνητικό πρόβλημα.

Την θέση αυτή κατέθεσα και στις 15.2.2012, όντας Βουλευτής ακόμα, στην κοινή σύσκεψη των Δημάρχων και των φορέων του Αιγαίου, που έγινε στην αίθουσα Γερουσίας του Εθνικού Κοινοβουλίου, μετά από πρόσκληση και με την παρουσία των Περιφερειαρχών Νοτίου Αιγαίου κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη και Βορείου Αιγαίου κ. Αθανασίου Γιακαλή.

Διαφορετικά, αγαπητοί συμπατριώτες, φοβάμαι ότι η διάταξη του 5ου Παραρτήματος (Φορολογική Πολιτική) του 2ου Μνημονίου , που αναφέρεται στην εξάλειψη ορισμένων φοροαπαλλαγών και προνομιακών καθεστώτων, θα επιφυλάξει για τους μειωμένους συντελεστές Φ.Π.Α., αργά ή γρήγορα, την τύχη των Δ.Ο.Υ., που ενώ για κάποιους δεν θα έκλειναν, τελικά έβαλαν λουκέτο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: